KUTYASŰRŰ HÉTKÖZNAPOK

Az elmúlt hónapokra jellemző, hogy roppant sűrűnek érezzük a Britpásztoros teendőket... Ez két okból lehet: az egyik az, hogy még nincs is év vége, de már 3x annyi kutyust mentettünk mint tavaly.. a másik viszont az lehet, hogy az önkéntesek nagyon kevesen vannak, így az ideiglenes elhelyezéseket és a szállításokat nagyon nehezen tudjuk megszervezni (a mentésre váró kutyák, valamint az orvosi viziteknél védenceink esetében).. Rengetegszer szorulunk rá a Ti segítségetekre ilyen helyzetekben, és mindig nagyon hálásak vagyunk érte. Hiszen sokszor Nektek is köszönhető, hogy ezek a kutyák eljussanak hozzánk és új életet kezdhessenek. Továbbra is szeretettel várjuk azokat, aki bármilyen formában segítenék a munkánkat, vagy szeretnének a Csapat tagjai lenni: http://britpasztorsos.wixsite.com/britpasztorsos/hogyan-segthetsz


Lássuk mi is történt mostanában.. Három védencünk gazdihoz került: Tilga (a félig vak vörös ausztrál pásztor kanocska), Shana (a fiatal merle border szuka) és Berry (a trikolor collie kan, akinek nagyon sokáig kerestünk befogadót, ahol ivartalanítás után lábadozhatna).

Tilgára már hónapokkal ezelőtt volt gazdi jelöltünk, viszont ha emlékeztek, neki nagyon súlyos sérülése volt (szúrt seb a szemén, plusz gyulladás) így neki hosszabb lábadozásra volt szüksége, mire ivartalaníttathattuk. Végül elérkezett az idő, amikor felutazhattak érte a gazdik :)

Shana gyakorlatilag felrobbantotta a facebook közösségi oldalunkat. Mindenki őt akarta. Sajnos belőle csak egy van, így nagyon komolyan meg kellett gondolnunk, hogy ki az, aki az igényeinek legjobban megfelel. Végül aznap amikor Tili elköltözött, érte is jött a gazdi. (Tili és Shana egy befogadónál voltak míg gazdit kerestek, végül már csak egy ideiglenes befogadott maradt nála, Kenzo, akinek a lábadozása kicsit hosszabb lesz.)

Berry végre átesett az ivartalanításon és a lábadozási ideje után nem sokkal végre jöhetett a gazdijelölt látogatni. Korábbi védencünk Connery gazdijai segítettek anno Berry felszállításában, már akkor jelezték nekünk, hogy annyira megszerették, hogy ha a két collie kijön egymással, szeretnék örökbe fogadni. Úgy tűnik ezzel nem lesz gond, bár féltékenységi morcogások biztos lesznek egy darabig, de hamar elsimulnak majd a kedélyek :)

Múlt héten kisebb csoda történt, amikor egy lelkes család jelentkezett, hogy befogadnák Coopert. A mi kis bumburnyák legényünk végre lakásra, pórázas sétákra és illemre szocializálódhat, amire nagyon nagy szüksége van :) Nemsokára az ivartalanítása is sorra kerül, egyelőre kicsit szokja meg új helyét. Most őszi szünetben pihent a Bükkben :)


Közben Kenzo befogadója jelezte, hogy a kis csonti kezdi kinőni becenevét, izmosodik, szőrösödik, ahogy azt kell neki, közel 3 kg plusz súllyal büszkélkedhet, és ünnepélyesen lazábbra kellett ereszteni a nyakörvét :) Az már biztos, hogy a mi hosszú lábú védencünk fáradhatatlan lesz, sokat kell vele futni, jönni-menni, és persze tanulni, amire amúgy nagyon fogékony, ráadásul élelemmel extrém jól motiválható :) Sportembereknek ajánlott, akár hobbi canicross kutyusnak is.

Természetesen a héten sem maradt el a mentés. Kiskőrösről jelentettek nekünk egy collie jellegű szuka kutyust, akivel gazdája szörnyen bánik. A bejelentő segítségével kedden felkerült Budapestre, akkor derült ki, hogy a kislány valójában kisfiú.. ez annyiból volt roppant kényelmetlen, hogy a befogadó ivaros szukája mellé így már nem tudta hazavinni.. A Roy nevet kapta, valószínűleg collie-sheltie mix, hiszen collie-nál jóval alacsonyabb, sheltienél kicsit nagyobb. Orvosi alap ellátás után kénytelenek voltunk ideiglenes elhelyezni, de sajnos ott nem maradhat sokáig, így számára nagyon fontos lenne, hogy egy fajtához értő, türelmes befogadót találjunk neki, akivel tudjuk tartani a kapcsolatot és általa jobban megismerhetjük őt, esetleg vállalja, hogy nála lábadozhat ivartalanítás után.


És végül de nem utolsósorban szeretnénk felhívni a figyelmet jelenlegi aktív gazdikeresőinkre: Lédire a 9 éves csodaszép nyugodt collie hölgyre, Lajbira a kissé félős, de extra ragaszkodó 5 éves collie fiúra, akiknek lényegében egyetlen hibájuk, hogy nem jönnek ki macskákkal, bár erről még nem sikerült ténylegesen megbizonyosodnunk, csak korábbi befogadójuk elmondása alapján következtetünk. Retro, a simi kunyerálós border jellegű fiú, akit gyakorlatilag minden felelős kutyatartónak ajánlunk, aki szeretné ha élete szerves része lenne egy ilyen cukiság. És Skip, a fiatal, extra cuki, nagyon aktív border fiú, aki szökőssége miatt olyan gazdi(k)ra vágyik, akik nem felejtik el, hogy a bordernek nem csak lemozgatásra, de rendszeres agytornára is szüksége van, legyen az terelés, agility, dog dancing, a lényeg, hogy gazdival együtt bulizhasson. Lédi Ásotthalmon, Lajbi, Retro és Skip Budapesten várják az álomgazdit!
Legutóbbi hírek

Támogatóink és Partnereink

© 2015 by Paranoid Android. Proudly created with Wix.com

aapkk.jpg
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now