SIKEREK ÉS CSALÓDÁSOK

A rendszeres blog írás olykor nehezen sikerül - most is ez a helyzet, így próbálunk inkább egy bővebb beszámolót írni, a Dementor kampány utáni eseményekről. Az utóbbi hetekben öröm és bánat is érte csapatunkat.

Lédit és Lajbit nem tudta tovább tartani ideiglenes befogadója családi okok miatt, így a két collienak új helyet kellett keresnünk. Mivel a viszonyuk ivartalanítás után jelentősen változott, úgy döntöttünk nem erőltetjük, hogy együtt kerüljenek befogadóhoz, így Lédi Ásotthalomra került egy tapasztalt collies befogadóhoz, ahol első útja Bartsch Évához vezettett és csodásan megszépült kozmetikusi kezei között. Ezúton köszönjük neki a segítséget!

Lajbaroszt kisebb csúszással tudta elhelyezni befogadója. Az ő szőre sokkal rosszabb állapotban volt így sajnos le kellett nyírni, de előnyére vált, egyrészt a szőre sokkal szebbre fog visszanőni, másrészt igazi kis kölyök feje lett.

Egyelőre akklimatizálódnak új helyükön, mindkettejük számára kicsit kinyílik a világ, aminek nagyon örülünk, mert a gazdihoz kerülési esélyeik így sokkal jobbak.

Adatlapjuk a küllemüknek és változásuknak megfelelően frissül, Lédiét ITT, Lajbaroszét ITT tudjátok megtekinteni.


Ezen kívül van nekünk egy friss gazdis védencünk, hiszen TIKI nemrég költözött álomotthonába, álomgazdijához. Nagyon sok boldog együtt töltött évet kívánunk nekik :)

Közben mi folytatjuk a "munkát", gazdikereső cuki vörös cattle dogunk TILGA múlt héten csütörtökön ivartalanításon esett át, ugyanaznap megérkezett a fajtamentés új védence SHANA, akit nemsokára bemutatunk.


Ilyenkor mindig kiemeljük: kérjük az örökbefogadáson gondolkodó gazdijelölteket, hogy AZ ÖRÖKBE FOGADÁS MENETÉRŐL szóló bejegyzést olvassák el, minden fontos információ megtalálható benne. Ezen felül alaposan gondolja át, hogy tényleg neki való-e az adott fajta, amit választana...


Sajnos csalódás is jutott erre a hónapra.. van amikor az ember rájön, hogy nem mindenható..


Ha valaki Állatvédelemben tevékenykedik (szándékosan nem azt írom, hogy dolgozik, mert Csapatunk minden tagja család és munka mellett végzi a Fajtamentést) előbb utóbb szembe találkozik a mentés mindkét végletével. A felhőtlen boldogsággal, amikor egy mentettünk felépül, aztán álmai gazdijához kerül.. vagy a tehetetlen elkeseredéssel, amikor erőn felül tesszük amit kell, de eredménytelenül.. Korábban ezt megtapasztaltuk Kulgeránál (balesetes kelpie szuka, aki sajnos súlyos sérülései miatt ment el).. és most újra belefutottunk egy pofonba..

Lady 6 éve chipelt border collie szuka volt, akit 09.13-án talált Pécel és Isaszeg között egy kedves állatszerető hölgy. Olyannyira szívén viselte a sorsát, hogy a reggeli észlelés után pár órával visszamentek érte és elvitték a XVII. kerületbe a Napkelet Állatorvosi Rendelőbe, ahol már várták őket.

Sajnos a hetekig tartó kóborlás és a babéziás fertőzés annyira legyengítette, hogy az éjszakát már nem élte túl. Örökre elaludt....

Kérjük, ha teheted, támogasd a gondozásunkba kerülő kutyák ellátását átutalással:

Brit Pásztorkutya Fajtamentők Közhasznú Egyesülete

CIB Bank Zrt. 10701506-67435368-51100005

vagy Paypalon keresztül: britpasztorsos@gmail.com

Esetleg Adód 1%-val; Adószámunk: 18289031-1-03

#inmemoriam #collie #gazditkeres #Kozmetika

Legutóbbi hírek

Támogatóink és Partnereink

© 2015 by Paranoid Android. Proudly created with Wix.com

aapkk.jpg
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now