VÉDENCEK, BEFOGADÓK és RENDEZVÉNYEK

Február 26-án este érkezett Fajtamentésünkhöz egy border jegyeket mutató kutyus a békési gyepmesteri telepről és a Ti segítségeteknek hála nagyon gyorsan felért ideiglenes befogadójához. Akkor írtunk róla és az állapotáról egy kis beszámolót - más egyéb történésekkel egyetemben. Lassan letelik az első két hét Anitánál, ahol 3 másik kutyával osztozik a hétköznapok ritmusában. Az orvos szerint Dusty nagyjából két éves kanocska lehet, fogazata ép, egy pici fogkövet leszámítva, de ez az elégtelen táplálásnak a számlájára írható. Viszont közel két hét alatt hihetetlen változásokon ment át.. Bár még mindig nagyon fél és stresszel az új ingerektől látszik rajta, hogy nyitott és nagyon akar változni. Fél a hangosabb zajoktól, idegen emberektől, kicsit stresszel, ha sok ember van körülötte. De szokja és oldódni látszik. Olyan emberek veszik körül, akik megmutatják neki, az új és ismeretlen is jó dolog.

Viselkedéséből többek között arra következtetünk, hogy nem élt együtt más kutyákkal. Nem agresszióban nyilvánul ez meg, hanem nem teljesen érti még, mikor hogy kell velük kommunikálni. Így az ideiglenes tesók olykor megengednek felé egy két morgást. De összességében ezt is tanulja.. Mint egy kölyök.. Pörög a többiek fején és nem érti, miért dorgálják. Újra és újra próbálkozik náluk, de hamar tanul. Első napon megtanulta a szobatisztaságot, nagyon rendes lakásban, ha megtanulja a helyét, megnő a biztonság érzete, ha mégis kicsit bestresszel, visszamegy a helyére és ott várja a kioldást a gazditól. Jutifalattal nem igazán motiválható, játszani most tanul - bár még bizonytalan, viszont a simogatást mindennél jobban szereti. Lassan ő is gazdi kereső státuszba lép, közben természetesen folytatódik szocializációja emberekhez, kutyákhoz, zajokhoz… szinte mindenhez. Türelmes és kedves gazdit keres majd, aki azért tisztában van azzal, hogy Dusty elég karakán kutyus.


Nagyjából Dustyval egy időben került Egyesületünkhöz egy fiatal kan kutyus Darwin, aki szintén szocializációs szakaszban van. Aktív, nagy mackó, aki még egy kis nevelésre szorul. Mindkét mentettünk ivartalanítás után várja a gazdi jelöltek jelentkezését. Nemsokára felkerül az ő gazdi kereső albumuk is a honlapunkra, valamint a Facebook oldalunkra. Idő közben két másik border collie kan várja bekerülését, az egyik Gyula környékéről, neki sajnos újra fuvar segítséget kell majd kérnünk Tőletek, illetve ideiglenes befogadóra lesz szüksége. A másiknak pénteken érkezik hozzánk, reméljük jól veszi majd az akadályokat, mert remek kis szocializációs teszt lesz számára, hogy Anitánál landol az első napon ahol felmérjük, hogy viszonyul a különböző típusú és nemű kutyákhoz. Nagy szükségünk lenne továbbra is ideiglenes befogadókra! Olyanokra, akik ismerik az általunk mentett fajtákat. Illetve fontos, hogy gyakran nem sokat tudunk az előéletükről, a befogadó feladata, hogy minél jobban megismerje az új gazdi keresőinket. Ők a Britpásztor SOS védencek zálógai ahhoz, hogy új - és remélhetőleg végleges otthonra leljenek. És ezen felül, nagyon sokan kérdeztétek az elmúlt hónapokban, hogy mikor és hol lehet velünk és régi vagy új mentettjeinkkel személyesen is találkozni. Előre láthatólag 3 RENDEZVÉNYt tudunk mondani, amin részt veszünk. Az egyik április 17-én, a Városi Kutyák Iskoláján megrendezésre kerülő Zöld Zebra Ivartalanított kutyák szépségversenye, aztán május 6-7-én a Szilvásváradi CACIB kutyakiállításon, valamint úgy tervezzük, hogy június közepén végre megrendezzük az

1. Britpásztor SOS Nyílt napot, ahol izgalmas programokkal várunk mindenkit. A részletekkel nemsokára jelentkezünk.


Legutóbbi hírek

Támogatóink és Partnereink

© 2015 by Paranoid Android. Proudly created with Wix.com

aapkk.jpg
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now