TYLER - Gazdis

Örömhír az egész csapat számára, legfőképpen Ty mentorának Krisztának, hogy végre olyan gazdijelölt került képbe, aki látja Tyler hiányosságait és akar tenni érte, hogy ezeket fejlessze és megszűntesse.

Mit tudjátok Tyler 2013 év végén került hozzánk, konkrétan Budapest egyik legforgalmasabb csomópontján, a Deák téren adta át egy kedves bringás futár srác egy önkéntesünknek.

Kiderült, hogy korábbi gazdija a Duna-parton találta, de nem jöttek ki jól így kidobta őt, Ty pedig a ház előtt sírt. Bringás barátunk pedig segítséget kért, hogy ne kelljen őt bevinni az illatos útra.

Még akkor kiderült, hogy Ty nem teljesen nyugodt kutyák mintaképe, és bizonyos mozdulatokra heves önvédelmi reakciókat mutat.. Pár nappal később levontuk a következtetést mind a viselkedéséből mint a külsérelmi nyomok alapján, hogy nagy valószínűséggel egy bántalmazott kutyáról van szó, aki azonban nem megadóan tűri az atrocitásokat, hanem karakán módon védi magát.

Tudtuk, hogy rehabilitációja hosszas lesz, és Kriszta kitartó munkája meghozta az erdményét.. pár hónap múlva már valamelyest szocializáltan sétált más kutyákkal, aktív, figyelmes kutya, akit viszont leblokkol a póráz és a nyakörv. Könnyítés címén áttértünk a hámra, ami szintén bevált.

Új ideiglenes befogadójával a Városi Kutyasulira jártak foglalkozásokra, hogy a későbbi gazdihoz kerülést valemelyest megkönnyítsük új gazdijának életét :)

Tyler 2015 májusában költözött új gazdihoz ahol kerti kutya lesz, sok sétával és futással valamint Gazdival továbbra is járnak suliba míg szükséges.

Vár rájuk még néhány nagy feladat, mert Ty még nem teljesen nyugodott meg, ráadásul az állatorvosoktól rendkívüli módon tart így ezt is közösen rehabilitálják.

Nagyon szépen halad minden és Gabi kitartása úgy látszik meghozza a gyümölcsét. Kitartást és boldog gazdis éveket kívánunk.

Itt olvashatjátok bővebben Ty adatlapját.


#beardedcollie #Tyler #kutyaiskola

Legutóbbi hírek

Támogatóink és Partnereink

© 2015 by Paranoid Android. Proudly created with Wix.com

aapkk.jpg
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now