HOGYAN SEGÍTHETSZ?

ANYAGI TÁMOGATÁSSAL

Fajtamentő csapatunk havi rendszeres bevétellel nem rendelkezik, adományokból, felajánlásokból tartja fenn magát. Nagy segítséget jelent a kutyabarátok havi, eseti anyagi támogatása, legyen szó bármilyen kis összegről.

Ezt az összeget a hozzánk kerülő kutyák orvosi költségeire, élelmezésére, szállítására és egyéb rehabilitálásukhoz szükséges ellátára használjuk fel.

Amennyiben lehetősége van tevékenységünket támogatni, megteheti az alábbi bankszámlaszámra:

Brit Pásztorkutya Fajtamentők Egyesülete

CIB Bank Zrt. 10701506-67435368-51100005

Adományozz PayPalon keresztül:
britpasztorsos@gmail.com

ADÓ 1% felajánlásával

Adószámunk: 18289031-1-13

 

ÖNKÉNTESKÉNT

Amennyiben aktívan szeretnél részt venni a munkánkban, jelentkezz önkéntesnek a britpasztorsos@gmail.com e-mail címen vagy a kapcsolat menüpontban. Csapatunk egy megyéken alapuló országos hálózatra szerveződik. Minden megyében szükségünk van az alábbi feladatokat ellátó önkéntesekre:

 

KOORDINÁTOR

Feladata, az adott megyei hálózatban lévő emberek összefogása, önkéntesek beszervezése és „riasztása”. Kapcsolatot kell kiépítenie állatorvosokkal, akik szükség esetén a mentett kutyákat ellátják. Lehetőség keresése rendszeres igény esetén kedvezményekre, akciókra. A mentett kutya egészségi állapotának felmérése/felmérettetése, szükség esetén orvosi kezeltetése. Egészséges kutya esetén annak ideiglenes befogadóhoz való eljuttatása. Abban az esetben, ha a megyében nem áll rendelkezésre ideiglenes befogadó, felveszi a kapcsolatot a többi megyével és ott próbálja a kutyust elhelyezni. Végszükség esetén panzió is igénybe vehető. Panzióba kizárólag egészséges kutya adható. Örökbefogadók szúrópróba szerinti ellenőrzése.

 

SZÁLLÍTÓ

Feladata, a mentendő kutyusok begyűjtése, orvoshoz, ideiglenes befogadóhoz, gazdihoz való szállítása a koordinátor kérésének megfelelően.

 

FELSZERELÉSEKKEL

Ezek lehetnek: póráz, nyakörv, itató-, etetőtálak, játékok (labda, kötél, frizbi). Tápok, bolha-, kullancsirtók, féreghajtók stb.) Szoba kennel, aminek rehabilitációnál vennénk nagy hasznát. Közepes testű kutyákra való állatorvosi gallér (ivartalanítás vagy egyéb műtét utáni időszakra) Kék Lukács kenőcs, 

 

IDEIGLENES BEFOGADÓ

Az ideiglenes befogadó feladata a kutya ellátása, amíg a végleges gazdához nem kerül.

Ez egy nagyon felelősségteljes feladat, főleg lelkileg, vagy fizikailag sérült kutya esetében. Fontos, hogy az ideiglenes befogadónak kellő ideje és türelme legyen az ideiglenes jövevényre. Lényegében úgy él vele, mintha a saját kutyája lenne.

A váratlan szituációkra, problémákra jól reagáljon, a kutya megfigyelésében, szocializációjában rugalmasan és kreatívan részt vegyen. A mentett kutyák többsége nem kölyök, így előélete ismeretlen, ami okozhat meglepetéseket! Cél a kutya bizalmának elnyerése, jellemének, igényeinek tökéletes megismerése a későbbi örökbefogadó kiválasztásához és pontos tájékoztatásához. Amire szerintünk szükség van: Biztonságos, zárt hely biztosítása a kutya számára. Beteg, kiszámíthatatlan kutya ideiglenes befogadása esetén lehetőség legyen a kutya karanténozására, más kutya, egyéb állatok esetén az oltások hiánya vagy egyéb még nem ismert viselkedése miatt. Tisztában legyen azzal, mekkorát ugorhat a kutya, esetleg fedett kennel, illetve mi jelenthet számára veszélyt Legyen elég ideje foglalkozni a kutyával és megadni számára a szükséges sport vagy egyéb "terápiás szükségleteit" – szocializálni és elnyerni a bizalmát. Támogassa a hirdetéskezelők munkáját a kutya pontos megfigyelése és jellemzése alapján, hogy minél pontosabban meghatározhassuk a végleges gazdi felé támasztott elvárásainkat és válaszolhassunk kérdéseikre. Nagyfokú empátia, türelem és hozzáértés, hogy a mentett kutyus megfelelő módszerekkel, barátságos környezetben elinduljon a szeretet és remény útján. Tudni kell elengedni a kutyát! Azaz az ideiglenes befogadás nevében is benne van, hogy egyszerre ölünk rengeteg időt, szeretet a kutyába…de csak ideiglenesen! Ha eljön érte az ideális, végleges gazdi, tudni kell odaadni neki. Szükség esetén legyen némi anyagi tartalék, mely akár kutya életet menthet. Ha lehetősége engedi, tesztelje a kutyát különböző környezetben: szobatisztaság, viselkedés a lakásban, tömegközlekedés, autózás, illetve más állatok (pl. macskák, baromfi) és kisgyerek környezetében, mely fontos kritériuma a megfelelő gazdi megtalálásának.

Minden önkéntes befogadónk tudja, hogy a legnehezebb feladat mind közül, elengedni védencünket, amikor számára legjobb örökbefogadó felbukkan. De nagyon fontos szem előtt tartani, hogy azzal, ha gazdihoz kerül a mentett kutya, az ideiglenes befogadó helyet és lehetőséget ad egy új rászoruló mentettnek az újrakezdéshez.

 

ÖRÖKBEFOGADÁSSAL

Mielőtt úgy döntesz, örökbe foganál egy kutyát, mindenképpen tájékozódj az adott fajtáról. Van-e elegendő szabadidőd, hogy mind fizikailag, mind szellemileg ki tudd elégíteni egy pásztorkutya igényeit. Minden örökbefogadásra váró kutyát oltva, féregtelenítve, chipelve,  ivartalanítva és örökbefogadási szerződéssel adunk át az ideális gazdinak. Ha valamelyik gazdit kereső kutyánk megtetszik, kérlek keress minket elérhetőségeinken.

 

VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁSSAL

Ha megtetszik valamelyik gazdikeresőnk, akit szívesen hazavinnél de nincs rá lehetőséged, akkor Fogadd örökbe virtuálisan! Ezzel jelképesen nevére vesze az állatot. A virtuális örökbefogadó feladata, hogy segít a kiválasztott állat számára megfelelő gazdát találni (facebook megosztás, hirdetés stb), valamint hozzájárul a tartási költségeihez. Ha van lehetőséged személyesen is látogasd meg pártfogoltadat, hogy jobban megismerhesd.

A virtuális örökbefogadás menetéről kérlek érdeklődj a britpasztorsos@gmail.com e-mail címen.

 

KÖSZÖNJÜK!   

 

Show More

TÁMOGATÓINK ÉS  PARTNEREINK

© 2015 by Paranoid Android. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now