ÖRÖKBEFOGADÁS MENETE

Fajtáink, a brit pásztorkutyák – border collie, skót juhász, sheltie, bearded collie, bobtail, corgi és az ausztrál fajták, az ausztrál juhász, az ausztrál pásztorkutya avagy cattle dog, illetve a kelpie -, nagyon intelligensek és sok foglalkozást igényelnek.

Amikor gazdit keresünk számukra, a legfontosabb szempontunk, hogy a gondozásunkban lévő kutyusok az igényeiknek legjobban megfelelő helyre kerüljenek.

A kutyatartás felelősséggel jár és hosszú időre szól! Csak olyan gazdinak adunk örökbe kutyát, aki a megfelelő életkörülményeket biztosítani tudja számára.

Tájékozódj az adott fajta fizikai és szellemi igényeiről, mielőtt az örökbefogadás mellett döntesz! Kérünk minden örökbe fogadni szándékozót, hogy mielőtt jelentkezne, figyelmesen olvassa el az alábbi örökbefogadási tájékoztatót:

Ha úgy döntöttél, hogy fajtamentésünktől szeretnél kutyát örökbe fogadni, legelső lépésként vedd fel velünk a kapcsolatot telefonon (0670/324-3403), mondd el melyik mentettünket szeretnéd örökbe. Majd írj nekünk a britpasztorsos@gmail.com e-mail címre. Küldülnk egy kérdőívet melyet természetesen kiegészíthetsz kedved szerinti bemutatkozással is, hogy minél többet megtudjuk rólad, hiszen ez segít eldönteni, hogy van-e mentett kutyusunk, aki számára te vagy az ideális gazdijelölt.

 

BEMUTATKOZÓ LEVÉL

-  Alap adatok: név, település, elérhetőséged, foglalkozásod

- Miért szeretnél örökbe fogadni, ha konkrét kutyust választottál, miért pont őt?

-  Milyen helyen laksz: kertes házban, lakásban, albérletben

- Hányan éltek a családban? Korotok is fontos, ki mennyire van felkészülve egy kutya érkezésére, ha van kisgyerek vagy terveztek gyermeket a jövőben, az is fontos infó lehet (vannak olyan kutyák, akiket pl. nem ajánlunk kisgyermek mellé)

- Van-e háziállatod: másik kutya (róla bővebb információ - neme, kora, személyisége, szocializáltsága), macska, haszonállatok. Ha nem volt még kutyád, ezt is írd meg nekünk.

- Ha nincs konkrét védencünk, akit örökbe szeretnél fogadni, milyen fajtájú, nemű, korú kutyust szeretnél örökbe fogadni? 

- Milyen élete lenne nálatok a jövendő kutyusnak? Mennyit tudnátok vele foglalkozni, kinti vagy benti kutya lenne-e, járnátok-e vele sétálni, általában milyenek a hétköznapjaitok és ebben hol lenne hely számára?

- Vállalod-e hogy kutyaiskolába viszed a jövendő kutyádat? (egyes védenceknél a gyorsabb kötődés vagy a kutya jelleme megkívánja ezt)

Amennyiben a bemutatkozásod alapján úgy gondoljuk, hogy a gondozásunkban lévő kutyus potenciális álomgazdija lehetsz, szeretnénk jobban megismerni.

ELSŐ TALÁLKOZÁS

Egy személyes találkozás keretében megismerheted védencünket. FONTOS: Nincs menhelyünk, védenceink ideiglenes befogadóknál vannak elhelyezve, akik munka és család mellett végzik a mentést, így előre egyeztetett időpontban kerül sor látogatásra. Az ideiglenes befogadóval ilyenkor van lehetőséged beszélgetni, hogy mégjobban megismerd azt, akit szeretnél hazavinni családtagnak. Ha van már kutyád, érdemes egyeztetni a befogadóval, hogy viheted-e magaddal, megnézni, milyen a két kutya hozzáállása.

 

LÁTOGATÁS A GAZDIJELÖLTNÉL

Az egyesület örökbeadói személyes találkozót beszélnek meg veled otthonodban, hogy megismerjük a családtagjaidat, az ő viszonyukat a kutyához, a család kedvenceit ha vannak (másik kutya, macska, nyúl, szárnyasok stb.). Bizonyos kutyáknak pl. fontos a szökésbiztos kerítés, esetleg idősebb kutyánál kizáró tényező lehet a sok lépcső stb.

 

DÖNTÉS - GAZDI VÁLASZTÁS

Lehetősége szerint első körben bemutatkozó levél alapján választunk a jelentkezők közül, utána a találkozás és a jelölt mentett közti összhang alapján.. majd az Egyesület tagjai azt a gazdijelöltet választják, aki az adott mentett gazdikeresőnek a legjobban megfelel.

Nem a mi szimpátiánk dönt, hanem a védenceink igénye.

Védenceink örökbefogadási szerződéssel, próbaidő kikötésével, ivartalanítva fogadhatóak örökbe. A szerződés aláírásával az örökbefogadó vállalja, hogy maradéktalanul betartja annak feltételeit. Fontos számunkra a már örökbeadott kutyáink sorsa is, azt folyamatosan nyomon követjük. E-mailen, telefonon, személyes találkozás formájában történik a kapcsolattartás a gazdával.

 

Egyesületünk önálló bevétellel nem rendelkezik, támogatásokból tartja fenn magát, ezért örökbefogadáskor az örökbefogadott kutyus költségeihez hozzájárulást, adományt szoktunk kérni (oltás, ivartalanítás, féregtelenítés, chipezés).

 

Miután fajtáink elég népszerűek, általában egy kutyusra több kiváló gazdijelölt is jelentkezik, így néha előfordul, hogy egy minden szempontnak megfelelő, szimpatikus jelölt nem kapja meg az általa kiválasztott kutyát. Ilyenkor lehetőség van várólistára kerülni és amennyiben hozzá illő kutya kerül fajtamentésünk gondozásába, értesítjük. Természetesen akkor is fel lehet kerülni a várólistára, ha éppen nincs gondozásunkban a jelentkezőhöz illő kutya, de ő tőlünk szeretne örökbe fogadni. Fontos, hogy aktuálisak legyenek az elérhetőségek, egy gyakran nézett e-mail cím és egy működő telefonszám.

Kérünk mindenkit, csak akkor jelentkezzen örökbefogadónak, ha úgy érzi, megfelel a fent említett feltételeknek.

 

 

Köszönjük!

TÁMOGATÓINK ÉS  PARTNEREINK

© 2015 by Paranoid Android. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now